Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansı 2023
Enerjisa Üretim tarafından Fiziksel Varlık Yönetimi konusundaki çalışmaların sektöre katkılarını vurgulamak ve diğer paydaşlar arasında bilgi birikimi sağlamak üzere Afet ve Kriz Yönetimi temasıyla 12 Aralık 2023 tarihinde 3. Fiziksel Varlık Yönetimi Konferansımızı Sabancı Center’da gerçekleştirdik.
Kriz Yönetiminde İyi Uygulamalar
09:10-10:00Bu panelimizde, Türkiye ve Japonya arasındaki deprem felaketlerini önlemeye yönelik farklılıklar ve Türkiye'de yapılması gereken çalışmalardan bahsedildi.
Proses Güvenliği Yaklaşımları
10:10-11:00Bu panelde, proses güvenliği alanında uzman üç konuşmacımız ile birlikte kritik mevzuat konularını, varlık bütünlüğünü, tehlike analizi tekniklerini ve etkin olay araştırma yöntemlerini konuştuk. Panelde, işletmelerin proses güvenliğini sağlamak için uyguladıkları sistemlerin kurulumu ve yönetimi üzerinde duruldu.
Kriz Durumlarında Sigorta Yönetimi
11:10-12:00Kriz durumlarında sigorta yönetimi konulu panelimizde; doğal afet sigortaları, risk değerlendirme süreçleri ve sigortanın risk yönetimi süreçlerindeki rolünü kapsayacak konular ele alındı.
Kriz sırasında neler öğrendik?
13:00-13:50Bu panelde Enerjisa Üretim’in 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremin etkileriyle başa çıkmak için izlediği süreçten hareketle, kriz yönetimini etkili kılan, insani, teknik, idari ve örgütsel aksiyonları tartışmaya açıldı.
Konuk Konuşmacı
14:00-14:50İş yerlerinde afet ve acil durum yönetimi, bir dizi adımdan oluşan bir planlı hazırlık sürecini içerir. Bu sürecin ilk adımı, acil durum ekiplerinin oluşturulmasıdır.
İş Sürekliliği ve Kriz Yönetimi
15:00-15:50Panelimizde konuklarımızın tecrübeleri ışığında iş sürekliliğinin önemi, kriz yönetiminin dinamikleri, iletişim stratejisinin ve metodolojisinin oluşturulmasının gereklilikleri üzerinde duruldu.
PROAKTİF TEHDİT TESPİTİ VE SİBER ÇEVİKLİK
16:00-16:30Etkinliğimizde, OT/EKS siber güvenliği konusunda derin bir değerlendirme sunacak ve organizasyonların hızla evrilen tehditlere karşı esnek bir yaklaşım sergileyebilmesi için pratik yöntemleri ele aldık.
OT Siber Güvenlik Krizi
16:30-17:00Enerji Tesisleri Kritik Altyapılar olarak adlandırılan Endüstriyel Kontrol Sistemlerinde (EKS) dijital dönüşüm ve yenilikçi yüksek teknolojilerle birlikte çağımızın en değerli veri kaynaklarından biri haline gelen Operasyonel Teknoloji (OT) Sistemlerinin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda anahtar rolleri olan Siber Güvenlik ve Varlık Yönetiminin önemi ele alındı.
Emre Erdoğan
Emre Erdoğan
Enerjisa Üretim | İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı
2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamladı. İş hayatına Bechtel-Enka Ortak Girişimi’nde Planlama Mühendisi olarak başladı, yaklaşık 20 yıllık iş deneyimine sahip. İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak 2018 yılında Enerjisa Üretim’e katıldı. Yelken ve motor sporlarına ilgi duyuyor.
Yoshinori Moriwaki
Yoshinori Moriwaki
Genel Müdür - Hazama Ando Corporation Türkiye Ofisi
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
Afet Yönetimi Enstitüsü
Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Atmosfer Bilimleri konusunda 1987’de Master ve 1991’de Doktorasını ABD’nin Missouri-Columbia Üniversitesinden almıştır. Afet Yönetimi konusunda ABD’de FEMA, Japonya’da JICA ve İngiltere’nin Bournemouth Üniversitesinin eğitimlerine katılmıştır.
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türk Kızılayı Derneği Genel Başkan danışmanlığını yapmış bir Sivil Savunma ve Kızılay Eğitim Gönüllüsüdür. Mikdat Kadıoğlu’nun, Atmosfer Bilimleri ve Afet Yönetimi konusunda Türkçe ve İngilizce yayınları vardır. Ayrıca TV’lerde belgeseller hazırlayıp sunmuş, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.
Mikdat Kadıoğlu, şu an İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı, İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü ve TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanıdır.
Kitap Adı | Link | Tür |
Sanayide Afet ve Acil Durum Yönetimi Rehberi | https://www.iso.org.tr/sites/1/upload/files/sanayide-afet-ve-acil-durum-yonetimi-178.pdf | Kitap |
Sanayi ve İşyerleri İçin Afet Acil Yardım Planlama Rehberi | https://www.guvenliyasam.org/sanayi-ve-isyerleri-icin-afet-acil-yardim-planlama-rehberi/ | Kitap |
Güvenli Yaşamı Öğreniyorum | https://genckizilay.org.tr/media/15297/38-84622582_gyo-ogrenci-kitabi.pdf | Kitap |
Güvenli Yaşamı Öğreniyorum | https://genckizilay.org.tr/media/15298/39-16226429_gyo-ogretmen-kitabi.pdf | Kitap |
Diğer Kitaplar İçin | http://www.guvenliyasam.org | Kitap |
Prof. Dr. İdil Işık
Prof. Dr. İdil Işık
PRISMA - Psikososyal Risk Yönetimi Enstitüsü
Akademik uzmanlık alanı İş/Örgüt Psikolojisi alanında nicel, nitel ve karma araştırma teknikleridir. Bu uzmanlık ve ilgi odağını, örgütsel süreçlerde işlerin akışını etkileyebilen, birey, grup ya da örgüt ölçeğinde izler bırakabilecek, doğal, teknik ya da psiko-sosyal risklere yöneltmektedir. Güncel çalışmalarından birisi, TUBİTAK 1001 destekli “Esnek Çalışma Yönetim Sistemi Geliştirme Projesi” ve AB İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Hibe Programı destekli “İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi”dir. Halen Temmuz
2022’de uygulamaya geçirilen TUBİTAK 1001 destekli “Sporda Psikososyal Güvenlik Projesi”nin yürütücülüğünü sürdürmektedir.
Psikoloji lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktora derecesini Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış programında tamamlamıştır. Sosyal Psikolojisi alanında Doçentlik derecesini 2017 yılında alan İdil Işık, 2010-2023 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda öğretim üyesi ve direktör olarak görev yapmıştır. 1 Aralık 2023 tarihinde Örgüt Psikolojisi alanında Profesörlük derecesini alarak Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümünde göreve başlamıştır.
Akademik ve profesyonel hedef kitlelere yönelik olarak 30 yıla yakın süredir danışmanlık, eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde danışman, eğitmen ve içerik geliştirici olarak çalışmıştır. Bu deneyimini, Ağustos 2020’de PRISMA- Psikososyal Risk Yönetimi Enstitüsü Sağlık ve Danışmanlık Ltd.Şti.’ni kurarak, kurumlara yönelik bir hizmet olarak sunmak üzere yapılandırmıştır. Böylelikle, Örgütsel Psikoloji ve Klinik Psikoloji alanında faaliyet gösterecek olan Psikososyal Risk Yönetimi Enstitüsü’nün temeli atılmıştır.
Kitap Adı | Tür |
Psikolojik İyi Oluş | Kitap |
Eleştirel Psikoloji Yaklaşımlar, Gündemler, Tartışmalar | Kitap |
Impact of Organizational Trauma on Workplace Behavior and Performance | Kitap |
Organizations and Exposure to Trauma at a Collective Level: The Taxonomy of Potentially Traumatic Events | Kitap |
Sexual Identities in the Workplace: Avoiding Organizational Trauma When Disclosure Occurs – Current Perspectives | Kitap |
Academic Social Responsibility Sine Qua Non for Corporate Social Performance | Kitap |
Globalization, Human Rights and Populism Reimagining People, Power and Place | Kitap |
Servet Sarısoy
Servet Sarısoy
Kıdemli İdari ve Sosyal İşler Müdürü - Enerjisa Üretim
Çukurova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Yönetimi bölümünden 1996 yılında mezun oldu. 2002-2018 arası uluslararası Petrol & Gaz yatırım projelerinde, sırası ile BTC Hampetrol Boru Hattı Deniz Terminali (Türkiye), AGIP KCO Kashagan Onshore (Kazakistan), Chevron Tengiz Petrol Sahası 3. Generasyon (Kazakistan) Projelerinde kamu ile ilişkiler, idari, sosyal, yerel içerik, çalışan ilişkileri, IFC gereklilikleri konularında görev aldı. 2018 yılından beri Enerjisa Enerji Üretim A.Ş Şirketinde Kıdemli İdari ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Görev bölgesindeki iç ve dış paydaş yönetiminden ve sosyal yönetim planının IFC ve EBRD kriterlerine uygun işletilmesinden sorumlu olan Servet Sarısoy Sürdürülebilirlik komitesi
üyesidir. Acil durum, Kriz Yönetimi ve İtibar Yönetimi konularında da görev almaktadır. Santrallerin bulunduğu alanlarda paydaşların farkındalığının artırılması, eşitsizliklerin giderilmesi, bioçeşitliliğin ve gelirlerin artırılması, acil iklim eylem çözümlerinin desteklenmesi gibi Sürdürülebilirlik Kalkınma Kriterlerine uygun Sosyal Projeleri ekipçe tasarlayarak uygulamaktadırlar.
Serkan Özek
Serkan Özek
Hidrolik Santraller Bakım Müdürü - Enerjisa Üretim
1978 yılında Bandırma ‘da doğanSerkan Özek İlk ve Ortaokulu İzmir’de bitirdekten sonra Ankara Mimar Sinan Lisesini bitirip Lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği, Yüksek Lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Makine bölümünde Bakım Yönetimi üzerine tamamladı.
İş hayatına Alstom Power Çan Termik Santrali yapımı ve devreye alınmasında çalışarak başladı akabinde EÜAŞ (Elektrik üretim Anonim şirketi)’ ta ve Gökçekaya HES’ te İşletme Bakım Mühendisi olarak görev aldı. Sırasıyla Ar-Ge Müdür Yardımcılığı, Bakım Yönetim Müdürlüğü ve Obruk HES İşletme Müdürlüğü görevlerini yerini getirdi.. 2017 yılında 62 santral ve 21.000 Mw’ tan 4 Teknolojide sorumlu olacak şekilde Bakım Yönetim Daire Başkanlığı’ nın kurulumu ve stratejilerinin gerçekleştirilmesi kapsamında Bakım Yönetimi Daire Başkanı olarak çalışmaya başladı.
2021 Mayıs ayından itibaren Enerjisa Üretim Hidrolik Santraller Bakım Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Ethem Babiloğlu
Ethem Babiloğlu
Enerjisa Üretim - Risk Kültürü Lideri
2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2003-2009 yılları arasında Türk Pirelli Lastikleri A.Ş'de Üretim, Kalite ve Endüstriyel Kontrol birimlerinde görev aldı. 2010 yılından itibaren Enerjisa Üretim bünyesinde Ticaret Operasyonları, Strateji, Planlama, Piyasa Analizi ve Risk Yönetimi birimlerinde farklı kademelerde görevler aldı. Piyasa Analizi, Finansal Risk Yönetimi, Kurumsal Risk Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetimi gibi farklı birim ve süreçlerin kurulumu ve gelişimlerine liderlik eden Ethem Babiloğlu, 2021 yılından beri Enerjisa Üretim Risk Kültürü Lideri olarak görev yapmaktadır.
Kitap Adı | Link | Tür |
İş Sürekliliği Organizasyonu | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/5716 | Makale |
Prof. Dr. Çisil Sohodol
Prof. Dr. Çisil Sohodol
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi - Sosyal Etki ve Sorumluluk Direktörü
Lisans, yüksek lisans, doktora eğitimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Çisil Sohodol Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Kurumsal iletişim, kriz iletişimi, sürdürülebilirlik iletişimi gibi alanlarda akademik ve sektörel çalışmaları bulunan Sohodol, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Etki ve Sorumluluk merkezi direktörü olarak çalışmalarını sürdürmekte ve üniversitenin toplumsal faydada mükemmellik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen projeleri yönetmektedir. Yapay Zekâ ve Teknoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği, Brandmap ve Dünya Gazetesi'nde köşe yazarlığı görevleri devam etmektedir.
Mesut Demirbilek
Mesut Demirbilek
Kurucu & Genel Müdür - MY Security Analytics
Polis Akademisini bitirdikten sonra 9 yıl kadar İstanbul Cinayet Bürosunda dedektif olarak çeşitli rütbelerde görev aldı. Başbakanlık Yüksek Lisans bursunu kazanarak ABD New York şehrindeki John Jay College of Criminal Justice' isimli Suç Bilimleri Fakültesinde " Suç Araştırmaları ve Teknolojileri" üzerine yüksek lisansını tamamlayarak 2002 yılında görevinin başına döndü. Dönüşünün akabinde Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Organize Suçlar Şube Müdürü olarak görev aldı ve yine burada şimdiki adı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı olan "Yüksek Teknoloji Suçları ve Bilişim Sistemleri Merkezi'ni” kurdu sonrasında da Kriminal Polis Laboratuvarları Merkez Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Birimlerinin Şube Müdürü oldu
Demirbilek Polislik mesleğinde geçirdiği 22 yılın ardından 2005 yılında Emniyet Müdürü rütbesinde emekli olarak özel sektöre geçiş yaptı. Yaklaşık 14 yıl kadar Citigroup, Nestle ve Vodafone gibi çok uluslu şirketlerinin Kurumsal Güvenlik, Fraud (Suistimal) Risk, Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği, Acil Durum ve Kriz Yönetimleri ile İç Soruşturmalar gibi Bölümlerinin direktörlüğünü yürüttükten sonra 2018 yılında hem kamu hem de özel sektörde güvenlik analitiği alanında ilk şirket olan My Security Analytics (MySA) şirketini kurdu. Halen MySA`nın Genel Müdürlüğünü ve alt şirketleri olan FinalCheck ve Securitma şirketlerinde YK Başkanlığını sürdürmektedir. 2021 yılından bu yana da Siber Güvenlik Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Vekili sorumlulukları bulunmaktadır.
Profesyonel çalışmalarının yanı sıra “Suç Araştırmaları, Kurumsal Soruşturmalar, Zararlı Risklerin Yönetimi ve Suistimal Önleme Yöntemleri” üzerine çok sayıda makale, TV programı ve akademik çalışmanın içinde yer aldı. 2014 yılından bu yana “Cinayet Sohbetleri”, “Hepimiz Katiliz”, KAVGAZ – Çantacı ve KAVGAZ – Pilot isimli polisiye söyleşi ve roman serisi raflardaki yerini aldı.
Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü`nde öğretim üyeliği görevlerini de yerine getiren Mesut Demirbilek ACFE, USİUD (Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği), FUTURE CRIMES, ASIS International, Bilgi Güvenliği Derneği gibi çeşitli alanlardaki dernek ve kuruluşlara aktif üyelikleri var.
Özgüven Saymaz
Özgüven Saymaz
İş Sürekliliği Bölümü Grup Müdürü - DenizBank
15 yılı aşkın süredir, “İş Sürekliliği/Organizasyonel Dayanıklılık”, “Süreç İyileştirme ve Geliştirme”, “Bütünsel Risk Yönetimi”, “Hedef Belirme ve Strateji Geliştirme”, “Dijital Dönüşüm” ve “ISO Yönetim Sistemleri” konuları üzerine, iş sistemi ve süreç tasarlama, geliştirme, uygulama ve denetleme çalışmaları yürütmektedir. Bu alanlarda, eğitim, koçluk ve mentörlük çalışmaları yanında, çeşitli platformlarda yazılar yazmakta ve konuşmalar yapmaktadır. İş sürekliliği üzerine iki, bilgi güvenliği üzerine iki ve kişisel veri yönetimi üzerine bir olmak üzere denetim ve uygulama rehberi içeriğinde beş kitabı bulunmaktadır.
Güray Oğuzgiray
Güray Oğuzgiray
Siber Güvenlik Lideri - Enerjisa Üretim
Endüstriyel Kontrol Sistemleri (EKS) ve Operasyonel Teknoloji (OT) güvenliği konusunda deneyimli bir siber güvenlik profesyonelidir. Sekiz yıllık özverili deneyimiyle, Enerji sektöründe, IT/OT siber güvenlik projelerini başarıyla yönetti. Şu anda, IT ve OT siber güvenlik alanlarında bulunan tecrübe ve donanımını kullanarak EKS/OT Güvenlik Operasyon Merkezi'nin kurulmasına liderlik etmektedir. Geleceği düşünen bir uzman olarak, siber güvenlik alanını sürekli olarak geliştirmeyi, siber güvenlik risklerini azaltmayı ve organizasyonunun siber güvenlik dirençini arttırmayı hedeflemektedir. Tüm bunları endüstride bilinen en iyi uygulamaları, hem yerel hem de global olan siber güvenlik standartlarını uygulayarak genç, dinamik ve sürekli olarak kendini bir adım ileriye taşıyan ekibiyle birlikte yürütmektedir.
Moon Eluvangal
Moon Eluvangal
Kıdemli Danışman-OT/ICS Siber Güvenlik – IBM Security EMEA
Ulvi Cemal Bucak
Ulvi Cemal Bucak
Danışmanlık ve Dağıtım Hizmetleri Ülke Lideri – IBM Security
Murat Eröz
Murat Eröz
Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri, Enerjisa Üretim
2002 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği ve sonrasında sırasıyla 2003 ve 2007 yıllarında araştırma görevlisi olarak bulunduğu Georgia Institute of Technology’den Master ve Doktora derecelerini aldı. 2011 senesine kadar San Francisco’daki Forell/Elsesser Engineers firmasında müşavirlik yaptı ve sonrasında Enerjisa Üretim’de proje mühendisi olarak çalışmaya başladı. Enerjisa Üretim’de Mühendislik, Teknik Risk Yönetimi, Proses ve Baraj Emniyeti, Çevre, Sosyal Yönetim ve Varlık Yönetimi konularında sistem kurucu ve yürütücü roller üstlendi. 2020 senesinden bu yana Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak görev yapmaktadır.
Murat Gençer
Murat Gençer
Risk Direktörü - Sabancı Holding
1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri’nde araştırma görevliliğine başladı. 3 yıl süren bu dönemde bir yandan Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde yüksek lisans programını tamamlayan Murat Gençer askerlik görevini takiben Philip Morris Sabancı’da Finansal Analist olarak çalışmaya başladı. 5.5 yılın ardından Eurobank Tekfen ve Fortis Emeklilik ile risk yönetimi mesleğine geçiş yaptı. Sonrasında Risk Türk Yazılım Teknoloji’lerinde eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulundu, bir yandan da Yeditepe Üniversitesi Finansal İktisat alanında doktora programını tamamladı. Bu süreçte İstanbul Ticaret Üniversitesi risk yönetimi doktora programında dersler veren Murat Gençer 2012 yılında Zorlu Holding’e geçerek Kurumsal Risk Yönetimi departmanının kurulmasında rol oynadı. 2019 yılı itibariyle Şişecam’da Finansal Risk Yönetimi Müdürü olarak çalışmaya başladı. Son olarak 2022 yılında başladığı Sabancı Holding’de Risk Direktörü görevine devam etmektedir.
Soner Solak
Soner Solak
Endüstriyel Kontrol Sistemleri Lideri - Enerjisa Üretim
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nden 2004 yılında mezun oldu. Erdemir’de stajlarını tamamladı. Profesyonel kariyerine Ümran Çelik Boru fabrikasında Elektrik, I&C Bakım Mühendisliği ve Bakım Yöneticiliği pozisyonlarında görevler alarak başladı. MMK Metalurji Fabrikaları yatırımında, Proje Yöneticiliği ve Şantiye Şefliği görevlerini üstlendi, aynı kuruluşta Bakım Yöneticiliği pozisyonunda çalıştı.
Akabinde, Kipaş Holding’de Kağıt ve Enerji fabrikası yatırımında Elektrik-I&C Yatırım Yöneticisi olarak görev yaptı. 2012’de başladığı Schneider Electric kariyerinde Çözüm Merkezi Proje Yöneticiliği ünvanıyla Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde anahtar teslim projelerde bulunan Soner Solak, Türkiye'de rafineri, enerji, çimento, demir-çelik gibi sanayi sektörlerinde projeler gerçekleştirdi. Schneider Electric’te ayrıca Servis Operasyonları Müdürlüğü ve Proje Yönetim Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
2020 başında Tüpraş'a geçerek IT/OT ve Dijital Dönüşüm Liderliği pozisyonunda görev aldı. Waterfall, Agile-Scrum yönetim metotları ile edindiği deneyimlerin yanında, Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik ve İnovasyon alanlarında çeşitli projelere liderlik etti. 2022 yılından itibaren Enerjisa Üretim A.Ş'de Endüstriyel Kontrol Sistemleri ve Operasyonel Teknolojiler (OT) Liderliği görevini üstlenmektedir. Halen Sabancı Üniversitesi'nde Executive MBA programına devam etmektedir.
Gözde Türk Eşki
Gözde Türk Eşki
Proses Güvenliği Müdürü - TÜPRAŞ
Lisans derecesini 2009 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünden aldı. Ardından Drogsan İlaçlarında 2 yıl Kalite Güvence Uzmanı olarak, 2011-2019 yılları arasında ise Tüpraş İzmit Rafinerisinde Proses Emniyeti Şefi/Başmühendisi olarak görev yaptı. 2019 yılından beri Tüpraş Genel Müdürlük’te Proses Emniyeti Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bu süreçte 2017-2018 yılları arasında Koç Üniversitesi Executive MBA ve 2019-2022 yılları arasında Liverpool Üniversitesi Risk and Safety Engineering bölümlerinde eğitimini tamamladı.
Barış Altın
Barış Altın
Teknik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi - Axa Sigorta
Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi İşletme ve Ekonomi alanında yüksek lisans derecesini alan Barış Altın, 23 yılı aşkın süredir AXA Sigorta'da birçok farklı pozisyonda görev almıştır. Altın, Aktüerya ve Risk Yönetimi Başkanı, Kurumsal ve Ticari Teknik Başkanı, Uluslararası İş Geliştirme, Uluslararası Finansal Raporlama ve Stratejik Planlama Direktörü olarak görev yaptı. Barış Altın, 1 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla AXA Sigorta'da kariyerine tüm elementer branşlar Teknik ve Reasürans’dan sorumlu Başkan ve İcra Kurulu Üyesi sıfatı ile bireysel ve kurumsal ürün gruplarını tek çatı altında yöneterek devam etmektedir.
Prof. Dr. İbrahim Özçelik
Prof. Dr. İbrahim Özçelik
Sakarya Üniversitesi - Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
1995 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde göreve başladı, 2012 yılında ABD’de ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu ve bu süreçte çeşitli idari görevler üstlendi. Halen Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Özçelik, aynı zamanda Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen ve STM iş birliği ile hayata geçirilen Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi (CENTER SAU) koordinatörüdür. Siber Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Kritik Altyapıların Güvenliği, Operasyonel Teknolojiler (OT), Endüstriyel İletişim Protokolleri, Bilgisayar Ağları, Araçsal Ağlar (VANET) gibi konularda araştırma çalışmaları yapmaktadır.
Araştırma alanları ile alakalı olarak ulusal ve uluslararası saygın konferans ve dergilerde birçok bildiri ve makale yayınlamakta, AB, SSB, Tübitak destekli projelerde
yürütücülük ve danışmanlık yapmakta ve Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında birçok danışmanlık ve süreç yönetimi gerçekleştirmektedir. Ayrıca Siber Güvenlik alanında ürün
geliştirme, Ar-Ge çalışmaları yapma, danışma kurulu üyeliği yapma, girişimcilere destek olma, gönüllü aktiviteler düzenleme ve etkinliklere katılma konularında faaliyetler yürütmektedir.
Üniversitesinde “Siber Güvenlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı” ve “Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi” kurulum süreçlerini yöneten Özçelik, 2014 yılından beri
Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksek Lisans Program koordinatörlüğü ve Siber Güvenlik Öğrenci Topluluğu akademi başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.
Kitap Adı | Link | Tür |
Evolution of ICS Attacks and the Prospects for Future Disruptive Events | https://www.dragos.com/wp-content/uploads/Evolution-of-ICS-Attacks-and-the-Prospects-for-Future-Disruptive-Events-Joseph-Slowik-1.pdf | Makale |
Industrial IoT, Cyber Threats, and Standards Landscape: Evaluation and Roadmap | Sensors | Free Full-Text | Industrial IoT, Cyber Threats, and Standards Landscape: Evaluation and Roadmap (mdpi.com) | Makale |
Kesinti | Kitap |
Kıvanç Arı
Kıvanç Arı
Sigorta Eksperi - Enerjisa Üretim
Prof. Dr. Fatma Suna Balcı
Prof. Dr. Fatma Suna Balcı
Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
1982, 1985 ve 1992 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. Lisans eğitimi sırasında Hacı Ömer Sabancı Vakfı Bursu alan Fatma Suna Balcıı 02.01.1983-1993 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev aldı. 01.03.1993’ten beri Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. TÜBİTAK, DPT, TAEK Araştırma Projeleri kapsamında 14 proje ve Üniversite Araştırma Fonu Projeleri kapsamında 30 proje tamamladı. Uluslararası hakemli dergilerde 35, Ulusal dergilerde ise 8 tane yayını bulunmaktadır. Uluslararası proje hakemlikleri yürüttü. İş Sağlığı Güvenliği ve Proses Güvenliği Bileşenleri konularında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde eğitimler vererek, ilgili konularda çeşitli çalıştay ve seminerlere katıldı. Gazi Üniversite Kimya Mühendisliği Bölümü altında Proses Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın kurucusu ve koordinatörüdür.
Kerem Barlak
Kerem Barlak
Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Başkan Yardımcısı (Türkiye, Orta Asya ve Pakistan) - Schneider Electric
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Executive MBA Yüksek Lisans derecesine sahip olan Kerem Barlak, kariyerine 2007 yılında Omron Industrial Automation Europe’ta başlamış, ardından 2010 yılında Schneider Electric bünyesine katılmıştır. Şirket bünyesinde, satış, stratejik pazarlama, son kullanıcı kanal yöneticiliği gibi farklı görevlerde bulunan Barlak, ayrıca “Sanayide Djital Dönüşüm” konusunda yapmış olduğu seminer ve farklı platformlardaki işbirlikleri ile sürdürülebilirliğin Türkiye’deki temsilcilerinden biri olmuştur. Makina imalatçıları kanalını yönetirken dünyada en hızlı 'hareket kontrolü' büyümesi, son kullanıcı kanalını yönetirken de dünyada en çok “DCS” projesi yapan ülke ödüllerini Türkiye’ye getirmiştir. 2020 yılında Doğu Asya ve Japonya Bölgesinde 16 ülkeden sorumlu Strateji ve İş Geliştirme Birimi Kıdemli Yöneticisi olarak bölgenin orta ve uzun dönemli stratejisini planlamış; iş zekası, strateji, ve iş geliştirme konularında çalışırken, aynı zamanda Schneider Electric bünyesine katılan enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyon yazılım şirketleri ile bölgedeki ülkelerin iş geliştirme süreçlerini yönetmiştir. Kerem Barlak, Nisan 2022’ den bu yana görevine Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Başkan Yardımcısı olarak devam etmektedir.
Ulaş Pekin
Ulaş Pekin
Genel Müdür - Eczacıbaşı Sigorta
Tekin Kunt
Tekin Kunt
EMEA Direktörü, PSRG Inc.
PSRG (Process Safety and Reliability Group) firmasının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Direktörüdür. PSRG firmasına katılmadan önce Weatherford, Chevron ve AspenTech firmalarında çeşitli görevler aldı Kimya Mühendisliği doktorasını Maryland Üniversitesinden almadan önce Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri ve Kimya Mühendisliği çift anadal programını tamamlayan Dr. Tekin Kunt, 25 yılı aşkın bir süredir risk tabanlı kimya mühendisliği ile modelleme ve optimizasyon tekniklerini kullanarak enerji alanında çalışmaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde risk analizi, teftişler ve eğitim konusunda hizmetler veren Tekin Kunt’ un, kimyasal sensörler ile ilgili bir Amerikan patenti vardır. İngilizce, Fransızca ve Türkçe bilen Tekin, Houston Teksas’da yaşamaktadır.